Bel voor vrijblijvend advies of meer informatie op het dagelijks spreekuur tussen 10:00 en 12:00:

  085- 4019750

Openingstijden
ma t/m vr 09.00 - 13.00
14.00- 17.00

Budgetcoaching

Wilt u uw eigen financiën liever zelf beheren, maar heeft u hierin ondersteuning nodig? Dan is budgetcoaching wellicht een mogelijkheid. De ondersteuning richt zich op zelfredzaamheid en gedrag. Bij budgetcoaching nemen wij uw financiële administratie onder de loep en geven wij u handige tips waardoor u overzicht en inzicht krijgt in uw inkomsten en uitgaven. Gedrag kan uw inkomens- en uitgavenspatroon beïnvloeden en is daarom een essentieel element binnen budgetcoaching. Dit kan betekenen dat wij u aanraden om uw gedrag aan te passen aan uw huidige financiële situatie en een schuldenvrije toekomst. Ook bekijken wij welke mogelijkheden er zijn voor inkomensverruiming en inkomensverhoging zoals toeslagen of andere tegemoetkomingen en het vinden van een (nieuwe) baan. U blijft zelf de baas over uw financiën.

Budgetcoaching is maatwerk. Elk situatie is anders en vraagt om een andere aanpak. De gesprekken vinden over het algemeen telefonisch en bij u thuis plaats.
Budgetcoaching is ideaal als nazorgtraject van bewindvoering of budgetbeheer. Ook als u een WSNP- traject achter de rug heeft en met een schone lei begint, is budgetcoaching zeer aan te raden.

Werkzaamheden van een budgetcoach bestaan onder andere uit:
– Ordenen en inzichtelijk maken van uw financiële administratie
– Ondersteunen in het uitgavenpatroon en besparingen
– Uitleggen over gebruik van het bijhouden huishoudboekje (deze ontvangt u gratis van ons)
– Bekijken van en begeleiden in de mogelijkheden voor inkomensverruiming en inkomensverhoging

Tijdens het eerste gesprek bij u thuis ontvangt u meer informatie over wat u van ons kunt verwachten.